Aanvoerdersbanden

In deze categorie Aanvoerdersbanden heb je de keuze uit neutrale aanvoerdersbanden en diverse originele varianten. Ook is het mogelijk om een aanvoerdersband geheel naar eigen wens te ontwerpen. Je eigen band ontwerpen en laten bedrukken kan al vanaf 1 stuk!
Waar moet ik op letten?
Er zijn een aantal verschillen tussen de aanvoerdersbanden. Zo heb je bijvoorbeeld de elastische band, een geheel ronde band zonder sluiting welke nooit los kan raken. Een ander soort aanvoerdersband is de band met klittenbandsluiting. Doordat de aanvoerdersband met klittenbandsluiting verstelbaar is past iedereen deze aanvoerdersband, heel handig dus als jullie geen vaste aanvoerder hebben!
Het is belangrijk dat de aanvoerdersband een afwijkende kleur van het teamshirt heeft. Op deze manier is het voor de scheidrechter makkelijk te zien wie de aanvoerder is. Het is niet verplicht om de aanvoerdersband om de linker bovenarm te dragen, maar dit doen de meeste voetballers wel. Wat wel verplicht is, is dat de band om een bovenarm zit en ongeveer een breedte van 8 cm heeft.
Rouwband
Wanneer je een rouwband draagt, wordt verwacht dat deze links gedragen wordt. Dit houdt in dat de aanvoerdersband verplaatst wordt naar de rechter bovenarm. De rouwband wordt gedragen wanneer er iemand overleden is. Door het dragen van een rouwband kan het gehele team de laatste eer aan de overleden persoon bewijzen.
Toch nog vragen over de aanvoerdersbanden? Vraag het gerust aan onze klantenservice.