Doelen en toebehoren

Het ene veld is het andere niet. Voor de training kies je het liefst voor functioneel en duurzaam. Voor de wedstrijd kies je voor de beste kwaliteit. Wij adviseren jouw vereniging graag over de aanschaf en plaatsing van voetbaldoelen.
Voetbaldoelen en accessoires
Voetbaldoelen zijn essentieel voor elke voetbalwedstrijd. Naar gelang de soort wedstrijd worden daarbij doelen van verschillende afmetingen gebruikt. Grote voetbaldoelen voor wedstrijden hebben een afmeting volgens de norm, die volgens de KNVB- en FIFA-richtlijnen vastgelegd zijn. De afmeting aan de binnenkant tussen de beide palen bedraagt exact 7,32 meter en 2,44 meter tussen bodem en dwarslat. Jeugdvoetbaldoelen zijn kleiner en hebben een binnenmaat van 5 x 2 meter. Wanneer je een voetbaldoel voor recreatie-of jeugdvereniging wilt kopen, zijn kleinere, draagbare minidoelen bij voorbeeld in de maat 3×1 meter zeer geschikt. Die kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden en zijn daarom zeer veelzijdig.
Voetbaldoelen veilig opstellen
Veiligheid gaat voor alles, ook bij een voetbaldoel. Voor een veilige opstelling zorgen bv. haringen of bodemhulzen, waarin de palen stevig verankerd worden. Is een mechanische verankering niet mogelijk zoals bv. op kunstgras velden, dan worden voetbaldoelen met gewichten beschermd tegen kantelen. Zeer populair zijn grote doelen met geïntegreerde gewichten, omdat deze transportabel zijn en reeds een modern kantelsysteem bezitten.