Keepersmaterialen

Een keeper kan het verschil maken in een wedstrijd door rust in het team te brengen en ballen simpelweg tegen te houden. Dat gaat niet vanzelf, keeperstraining is nodig om de vaardigheden van de keeper te verbeteren. Reflexen, voetenwerk en kracht zijn allemaal trainbaar en bieden kansen voor iedere keeper om zich te ontwikkelen.
De keeper, de laatste man die de tegenstander tegenkomt voordat er gescoord wordt (of juist niet!), speelt een essentiële rol bij het behalen van resultaten. Een goede keeper pakt punten voor een team door op cruciale momenten ballen tegen te houden. Daarnaast helpt een goede keeper de spelers scherp te houden tijdens de reguliere trainingen. Wanneer spitsen tijdens de trainingen het uiterste uit zichzelf moeten halen om te scoren, nemen ze dat mee naar de wedstrijden. Mocht de keeper er een keer niet zijn of jouw team traint regelmatig zonder keeper, bekijk dan de Goalshot. Dit trainingsmateriaal dwingt spelers moeite te doen om te scoren, zelfs zonder keeper!
Naast de reguliere trainingen hebben keepers vaak ook aparte keeperstraining. Hierbij staan de reflexen, houding en positionering in het doel vaak centraal. Daarbij wordt er tijdens de keeperstraining ook aandacht besteed aan kracht en stabiliteit, omdat dit een grote rol speelt bij de reactiesnelheid van de keeper. Keeperstraining materiaal draagt bij aan het kwaliteit van de keeperstraining. Mede dankzij de keeperstraining materialen wordt de keeper extra uitgedaagd en behaalt daardoor een hoger niveau.