Looptraining

Looptraining is een essentieel onderdeel om een veldsport op goede wijze te beoefenen. Wanneer er actief aan looptraining wordt gedaan, verbeteren de grondmotorische vaardigheden en wordt de kans op blessures verkleint. Door looptraining al vanaf jonge leeftijd te geven bouwt een club aan het succes van de toekomst!
Goed voetenwerk is de basis voor een topprestatie, alle energie die een speler levert gaat dan in de gewenste beweging zitten. Met looptraining kun je de snelheid, kracht, coördinatie en wendbaarheid van een speler verbeteren. Niet iedere speler hoeft in ieder facet uit te blinken, maar aandacht besteden aan het facet van looptraining wat bij het spel van de past kan ervoor zorgen dat het niveau van de speler omhoog gaat.
Op dit moment wordt er maar een zeer beperkte hoeveelheid aandacht besteed aan looptraining, helemaal bij amateurverenigingen. Het is aan te raden om looptraining al vanaf jongs af aan in de trainingen te verwerken, hiermee creëer je een basis voor toekomstig succes.
Trainingsmateriaal voor looptraining hoeft niet duur te zijn, er zijn namelijk verschillende materialen die multifunctioneel inzetbaar zijn. Zo kun je mini horden gebruiken tijdens de looptraining en als pass boog. Kortom, probeer de trainingsmaterialen voor de looptraining te combineren met andere doeleinden.
Het belang van looptraining, met name voor jeugd voetbal wordt nog wel eens onderschat. Maar loopoefeningen hoeven een training niet te belemmeren, dat kan bijvoorbeeld door ze te verwerken in een techniek of tactiek oefeningen.